Svenske Trangia gør udendørs madlavning til en leg

Svenskerne kan bare det med udendørslivet. Man har set det med den kæmpe succes, som Fjäll Räven har, og Trangia følger stærkt efter. Brandet blev stiftet i 1925 af John Jonsson, og i dag leverer Trangia elementer til udendørskøkkenet, som i høj grad omfatter de primitive og enkle gasbrændere, man kan bruge til at koge vand og varme mad med.

En Trangia gasbrænder har vundet indpas i Danmark, fordi den er let at antænde samtidig med, at den kan reguleres. Gasbrænderen formår at skabe hurtig varme – og det er præcis dét, man har brug for på en kold morgen, hvor morgenmaden skal tilberedes.

Hvilken sprit til Trangia?

Det kan være et mareridt at skulle finde den rigtige sprit til sit Trangiasæt, men det behøver ikke at være så kompliceret. Har du ikke megen erfaring med optænding af din Trangia gasbrænder, kan du vælge den billige og effektive løsning, som vil være at købe noget husholdningssprit og blande en lille smule vand i. Denne opblanding giver en relativt ren forbrænding og soder ikke så meget. Ønsker du at købe en mere målrettet sprit til Trangia, kan du overveje Origonol, som kan købes i det meste af Danmark.

Investér i et samlet udendørskøkken

Hvis du skal samle et udendørskøkken sammen til din næste tur, kan du overveje at investere i et Trangiasæt. Et Trangia gasbrænder sæt består af forskellige dele, du kan have brug for, når du ønsker at tilberede maden undervejs. Fordelen ved at købe et samlet udendørskøkken er, for det første at du sparer lidt penge, og for det andet har du alle dele samlet på samme tid, og du er klar til at pakke stormkøkkenet ned og tage afsted ud på tur.

Skal du investere i et Trangia gasbrænder sæt, får du højst sandsynligt brug for to gryder i to forskellige størrelser og en pande, hvor du kan stege pølser eller varme nogle rester. Gå efter et stormkøkken, der har betegnelsen “spritkøkken”. Et spritkøkken vil sige, at det indbefatter en gasbrænder, der har en stærk og stormsikker flamme, der udnytter spritten bedre og videregiver mere varme end andre udendørskøkkener.

Let og rustfrit materiale til brug i naturen

Når man skal designe udendørs elementer til madlavning, er det vigtigt, at materialet ikke ruster. Her kan man vælge at behandle materialet eller vælge et materiale, der ikke ruster fra naturens side. Hos Trangia har man valgt at anvende aluminium, som er det bedste materiale at bruge til udendørskøkkener. Aluminium er let og rustfrit – en perfekt kombination, der passer godt til livet i naturen, hvor fugt, vand og varme er en del af hverdagen.

Hvis du gerne vil slippe for mad, der sætter sig fast i panden eller i gryden, bør du vælge et Trangiasæt, som er designet i aluminium med non-stick belægning. En non-stick belægning gør det derudover muligt ikke at skulle bruge madfedt, når du steger, da belægningen giver en blød stegeoverflade.