Nyeste trend: indret dine udearealer med havemøbler og krukker i naturmaterialer

Vi danskere elsker at nyde det gode vejr i vores skønne havemøbler, og vi blevet gode til at tænke i bæredygtige og naturlige materialer, når vi indretter haven og terrassen. Udover at det er sund fornuft, så har det en bonus – det ser knaldgodt og meget naturligt ud, at haven er holdt i naturmaterialer. Et af de nyeste bud på at indrette sig med naturen omkring sig, er havemøbler lavet i bambus! Når man indretter med bambus er man med til at passe på de andre træsorter, som er hårdt under pres, og møblerne vejer ingenting. Lene Bjerre har blandt andre lavet en hel serie af lækre bambusmøbler til haven. Der er både bord- og bænkesæt, små, charmerende caféborde, sofaer og en solseng. Serien fås både i sort og natur, og er holdt i enkelt design, men vil alligevel give din have eller terrasse et islæt af en afrikansk savanne eller en de varme troper.

Planter er moderne

Der er ligeledes en stærk tendens for tiden, til at vi også kan bringe mere natur ind i boligindretningen i form af flotte krukker med en masse grønne planter. Potteplanter giver haven en fantastisk udstråling, og mange planter kan blive stående ude hele året rundt. Der er altid smukke og spændende blomster og små træer til alle havens sæsoner. Mange har også en lille urtehave, hvorfra man altid kan hente sin egne, friske krydderurter, og måske lidt friske agurker og tomater – som smager meget bedre end dem fra supermarkedet! Man kan sætte mange forskellige slags potteplanter sammen i klynger og skabe en skøn oase. At have sine planter i krukker gør det også nemmere at passe dem og at skifte dem ud. En ny trend er også at have sine planter hængende ned fra loftet – det er pladsbesparende og samtidig meget charmerende.

En have fortjener gode havemøbler

Findes der noget bedre end en lang, dansk sommeraften nydt i gode venners selskab, hvor maden og vinen nydes i den svalende have? Dette kræver blot nogle gode havemøbler og lidt fine krukker, og så kommer resten af sig selv. Så du skal blot overveje om du er til individuelle havestole, liggestole eller måske en hængekøje? Og gå så på jagt i det nærmeste plantecenter, spørg dig lidt omkring, og snart har du den skønneste have med den dejligste atmosfære, hvor naturen kan nydes.